Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İran'ın petrol arzını aksatacağı spekülasyonunun küresel talebi de etkileyeceği endişesini yaratması ile petrol dokuz ayın yükseğinde seyrediyor.

Petrol vadelileri dün 9 ayın yükseğini görmesinin ardından yüzde 0.5 değer kaybettikten sonra pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. İranlı general askeri harekat ile meydan okurken Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ise İran ile nükleer program görüşmelerinin başarısız sonuçlandığını açıkladı. Ham petrol RSI'nın fiyatların çok yükseldiğine işaret etmesi ve Çin imalatının üst üste dördüncü ay düştüğünün tahmin edilmesi ile fiyatlar önceden düşüş kaydetti. Bloomberg'in araştırmasına göre ABD ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 1.5 milyon varil tırmandı.

NYMEX elektronik işlemlerdeki nisan teslimli petrolün varili 8 sent düşüşle Sidney'de yerel saatle 17.22'de 106.17 dolardan işlem gördü. Petrolün varili önceden 54 sent kadar değer kaybetti. Fiyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 13 artıda seyrediyor. 

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki nisan teslimli ham petrolün varili 11 sent düşüşle 121.55 dolardan işlem gördü. Avrupalı kontratın Batı teksas'ın kontratına farkı 15.38 dolar oldu.