Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da Başbakan Lukas Papadimos başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, tahvil takası planı PSI ile ilgili kanun taslağının yarın parlamento birleşik oturumunda oylanmasına karar verdi.

AMNA'nın haberine göre, dün akşam toplanan Yunan kabinesi öncelikli eylemler, mali önlemler, maliye ve vergi yönetimi, emeklilik ve sosyal güvenlik maddeleri, ek bütçe ile araştırma enstitülerinde değişiklik yapılması maddelerini de onayladı. Kanun tasarısının parlamentoda acil usullerle oylanacağı bildiriliyor.

-Halktan tepkiler

Öte yandan, yeni ekonomik programdaki tasarruf önlemlerine karşı Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla Sintagma meydanında protesto gösterileri düzenlenecek.

Emeklilik ve sağlık fonu IKA dışındaki Yunan sosyal güvenlik sistemi çalışanları ise 12.00-15.00 saatleri arasında üç saatlik grev yapacak.

Grev, hükümetin İşçi Konut Kurumu (OEK) ve İşçi Hakları Örgütü'nü (OEE) kapatma kararı ve yeni Ek Emeklilik Fonları Ajansı'nın çalışanlarının sayısını yüzde 30 oranında azaltılmasını protesto etmek için yapılacak. Sosyal sigorta fonu çalışanları OEK binasından başlayacak bir yürüyüş de düzenleyecek.