Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar , ABD ve Güney Kore gibi bazı önemli ülkelerden gelen verilerin toparlanmayı işaret etmesinden olumlu etkileniyor. Hisse senetleri yükselirken, petrol son iki yılın en uzun süreli çıkış dönemini yaşıyor. Avrupa ülke tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) düştü ve yen zayıfladı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saati ile 06:35'te yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı da yüzde 0.3 yükseldi. Petrol New York'ta yüzde 0.5 prim yaptı. yen euro karşısında yüzde 1 değer kaybetti ve Kasım ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Avrupa ülkelerinin tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) son dört günde ilk kez düştü.

Bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan konut satışları verisinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Dün açıklanan ABD haftalık işsizlik başvuruları verisi ise son dört yılın en düşük seviyesinde kalmaya devam etti. Guney Kore Merkez Bankası, ülkede Tüketici Güveninin son üç yılın en yüksek seviyesine çıktığını kaydetti. G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları yarın Meksika'da biraraya gelerek, Avrupa'daki krizi çözmek için Uluslararası Para Fonu'na yeni nakit sağlama konusunu görüşecek.

Singapur'da UBS Wealth Management şef yatırım stratejisti Kelvin Tay, "Kısa vade bazında, ABD ekonomisi oldukça iyi görünüyor" dedi ve "İlk ralliyi kaçıranların büyük bölümü muhtemelen piyasaya girecek ve piyasada diğer bir yükselişe daha neden olacak" değerlendirmesinde bulundu.