Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısında 9 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ihracatçıları desteklemesi üzerine Japon hisseleri değerlendi. Teknik göstergelerini piyasanın gereğinden fazla alınmış olduğuna işaret etmesinden ötürü kazançlar sınırlı oldu.

Japonya'nın en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Sony Corp. yüzde 1.6 primlendi. Nippon Yakin Kogyo Co., metal fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle demir ve çelik şirketleri arasındaki yükselişe öncülük etti. Nakliye operatörü Parco Co., J Front Retailing Co.'nun, şirketin yüzde 33'ünü almaya karar vermesinin ardından yüzde 10 değerlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.3 kazançla 836.73 puana çıkarken, Nikkei 225 Endeksi kayıplar ve kazançlar arasında en azından 7 kez yön değiştirmesinin ardından günü 9,644.45 puanda tamamladı.

Yenin bu seviyesini koruması ya da daha fazla değer kaybetmesinin Japon ihracatçılar için çok büyük bir destek olduğunu belirten Melbourne'deki Pengana Capital Ltd.'ın yatırım yöneticilerinden Tim Schroeders, aşağı yönlü risklerin azaldığını, yatırımcıların da daha pozitif bir görünümden memnun olduklarını söyledi.