Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Fisher, ABD'nin en büyük 5 bankasının hoşuna gitmeyeceği şeyler söyledi ve fazla güçlü olmalarından ötürü bölünmelerinin gerektiğini öne sürdü. Fisher, finansal krizin, bu beş bankayı, eskisinden de güçlü konuma getirdiğini söyledi.

"Krizden sonra en büyük beş banka, krizden öncekinden daha fazla oranda mevduatı kontrol etmeye başladı" diyen Fisher, en büyük beş bankanın gücünün "çok fazla" kümelenmiş olduğunu savundu.

ABD'nin Dodd-Frank reformu ve tüketici korumaları hamlesi, regülatörlerin büyük finansal şirketleri bölümlere ayırmalarına yönelik mekanizmalarıı da kapsıyor, ancak bu hamle aynı zamanda "çok sorun" anlamına da geliyor.

Dodd-Frank'in amacının gücün kümelenmesini azaltmak olduğunu hatırlatan Fisher, ABD'nin "batmak için çok büyük" kavramının altını çizerek, "bu bankalar şimdi batmalarına izin verilebilmesi için eskisinden de büyük" dedi.

Geçtiğimiz ay tüketici avukatları, akademisyen ve ekonomistlerden oluşan bir grup, Bank of America Corp.'tan başlamak üzere "batmak için çok büyük" olan bankaları sonlandırmak istediklerini söylemişti.