Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İmalat sanayinin üçüncü ayında da artış kaydetmesinin, Çin'in sıkı para politikalarının ekonomiyi olumsuz etkileyeceğine ilişkin endişelerin önüne geçmesi üzerine Çin Borsası artış kaydetti.

Satın alma yöneticileri PMI Endeksi'nin Şubat'ta 3. kez yükselmesinin ardından Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co. ve Changchun Faway Automobile Components Co., sanayi şirketleri arasındaki kazançlara öncülük etti. Zijin Mining Group Co. ve zhongjin Gold Co., külçe altın fiyatlarının Şanghay'da 2 haftanın en düşüğüne gerilemesi üzerine yüzde 2 düştü.

Bugün yüzde 0.1 artışla 2,430.24 puana çıkmış olan Şanghay Bileşik Endeksi'nde düşüş kaydeden her iki hisseye karşılık 5 hisse değerlendi. Endeks, Securities Times'ın yeni kredilerin Şubat'ta beklentinin altında kalabileceğini söylemesinin ardından en az 9 kez kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 2,640.03 puana çıktı.

Ekonominin yavaşlama sinyallerinin normalleşmeye başladığını, ancak likidite durumunun o kadar iyimser görünmediğini, bunun da ekonominin henüz dibi görmediğine işaret ettiğini belirten Jingxi Investment Management CO.'nun yatırım genel müdürü Wang Zheng, bu negatif faktörlerin ralliyi şüpheye iteceğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, Ekim 2010'dan bu yana kaydettiği en büyük aylık kazancı koruyarak Şubat ayını yüzde 5.9 yukarıda tamamladı. Endeks, 18 Şubat'taki munzam karşılık indirimiyle destelendi. Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl yüzde 10 artış kaydetti.