Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy,Türkiye'nin, Alman turistlerin yoğun şekilde tercih ettiği tatil mekanlarından biri olmaya devam ettiğini söyledi.

DRV tarafından Frankfurt Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, Almanya'nın turizm alanında 2011 yılında yaptığı çalışmalar ve 2012 yılındaki hedefleri hakkında bilgi verildi.

DRV Başkanı Büchy, basın toplantısından sonra AA muhabirine Türkiye'nin turizm konusundaki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Büchy, Türkiye'nin turizmde gözde bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye, Alman turistlerin yoğun şekilde tercih ettiği tatil mekanlarından birisiydi ve öyle kalmaya da devam ediyor. Yıllardan beri Alman pazarında büyük başarılar sağlayan bir ülke" dedi.

Turizm alanında Türkiye'nin ulaştığı noktanın, geçen yıllara göre daha iyi noktalarda olduğunu ifade eden Büchy, "Yaptığımız basın toplantılarında da söylüyorum, Türkiye geçen yıllara göre turizm konusunda çok daha fazla rağbet gören bir ülke konumuna geldi. Türkiye'nin Alman turistlere yönelik yaptığı çalışmaları büyük memnuniyetle karşılıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin kış aylarında da talep gören bir tatil ülkesi olduğunu, otellerin sunduğu imkanların da çok iyi olduğunu kaydeden Büchy, "Turizm sektöründe ölü sezon olarak bilinen dönemlerde bile Türkiye'ye tatile giden turistlerin olması sevindirici" dedi.

Büchy, Türkiye'nin Alman turistler tarafından sadece güneş ve sahil tatili olarak tercih edilen bir ülke olmadığını, kültür turizmi olarak da seçilen bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'de kültür turizmine uygun şehirlerin bu yönlerinin daha fazla ön plana çıkarılmasını sağlayan çalışmalar yapılmasının yerinde olacağını düşünüyorum. Çünkü kültür turizminde kendilerini nelerin bekleyeceğini bilmeyen insanlar tanıyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki otellerin herşey dahil tatil seçeneklerinin Alman turistler tarafından tercih edildiğini ve bunun turizme olumlu katkısı olduğunu ifade eden Büchy, "Bu tür tatil seçeneklerinde sıkıntılı gördüğüm tek konu, turistlerin tüm vakitlerini otellerinde geçiriyor olması. Gittikleri şehrin ekonomilerine de katkıda bulunmaları gerektiğine inanıyorum. Fakat bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu durum sıkıntılı boyutlarda değil, turistler otellerinden dışarıya çıkabiliyor ve şehirleri de gezip ekonomiye katkıda bulunuyor" dedi.