Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası, Avrupa'daki risklere rağmen ABD'deki büyüme beklentilerinin iyileşmesi ve Çin'in dayanıklı görünümünü gerekçe göstererek politika faizini değiştirmedi ve yüzde 4.25'te bıraktı. Faiz kararının ardından Avustralya doları düşüşe geçti.

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens ve yönetim kurulu, faiz kararlarını "şu an için uygun" olarak niteledi. Stevens, talebin zayıflaması hâlinde faizleri indirebilecek alanları olduğunu yineledi.

Stevens'ın geçtiğimiz yıl iki kez üst üste faiz indirimine gitmesinin ardından ara vermesi, ABD'deki istihdam, Avrupa'daki resesyon ve yurtiçindeki istihdama ilişkin iyimserliği ortaya koyuyor. Stevens, tüketici fiyatlarının önümüzdeki bir iki çeyrek düşebileceğini belirten Stevens, yine de enflasyonun, merkez bankasının yüzde 2 ile 3 arasında hedef dahilinde kalacağı düşüncesini de korudu.

Son verilerin dünya eknomisinin bu yıl trendin altında büyüyeceğini gösterdiğini, ancak sert bir düşüş sinyali vermediğini belirten Stevens, taleplerde zayıflama görülürse, enflasyon görünümünün daha gevşek para politikası için yeterli alanı sağlayacağını savundu.

RBA'in kararı bekleniyordu.