Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın borç yeniden yapılandırmasına özel sektör alacaklılarının katılımı konusundaki beklentilere bağlı olarak gevşiyor. Öte yandan, yatırımcılar Euro Bölgesi büyüme rakamını bekliyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de düştü.

PSA Peugeot Citroen, bedelli sermaye artırımı ile 1 milyar euro elde etmeyi planladığını ve 2011 yılı için temettü ödemeyeceğini açıklamasının ardından yüzde 4.1 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 08:16'da 264.54 puana indi. Mart vadeli  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.3 geriledi.

London Capital Group traderlarından Jonathan Sudaria, "Yunan özel sektör borç takasındaki belirsizlik muhtemelen piyasalarda bugün baskı oluşturacak. Zira traderlar açıklama öncesi temkinli kalmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Şimdiye dek Yunanistan'ın borç takasına katılacağını açıklayan yatırımcılar, Yunan tahvillerinin yaklaşık yüzde 20'sini tutuyor. Bloomberg'in derlediği verilere göre, takasa katılacağını duyuran kreditörler komitesinin 12 üyesinin elindeki Yunan borçlanma kağıtlarının tutarı en az 40 milyar euro tutarında. Özel sektör elindeki Yunan tahvillerinin tutarı ise 206 milyar euro.