Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın borç takası anlaşmasının başarısızlıkla sonuçlanacağına yönelik endişelerin, ülkenin kurtarma paketini tehdit etmesiyle Japon hisseleri 3. gününde de değer kaybetti ve Nikkei 225 Endeksi'nin 2 haftanın en düşüğüne geriletti.

Piyasa değeri bakımından Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 1 düştü. Satışlarının  yüzde 70'ini yurtdışında gerçekleştiren tüketici elektronikleri üreticisi Sony Corp., yendeki güçlenmenin, ihracatların kazanç görünümüne zarar vermesiyle yüzde 2.4 geriledi. Mitsui&Co., petrol ve metal fiyatlarındaki düşüşün ardından yüzde 1.2 değer kaybetti.

Yunanistan'ın borç sorununun ve Euro Bölgesi'nin negatif büyümesinin, zaten aşırı ısınmış olan piyasadaki satışları tetiklediğini belirten Resona Bank Ltd.'ın Tokyo'daki başekonomisti Koichi Kurose, hisse senetlerinin ralli sonrasında düzeltmeye gittiğini, yenin de zayıflamanın ardından yükseldiğini söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6 düşüşle 9,576.06 puana gerileyerek 22 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti. Topix Endeksi de yüzde 0.6 kayıpla 822.71 puandan işlem gördü. Topix Endeksi'ndeki işlem gacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 30 üzerindeydi.