Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın yarınki borç takası anlaşmasına yeterli katılımın olmayabileceği endişeleri ve yatırımcıların bugün açıklanacak olan ve artış göstermesi beklenen ABD özel sektör istihdam verisini beklemeleri ile birlikte durgun seyrediyor. ABD endeks vadelileri yükselirken, Asya hisse sentleri değer kaybetti.

Adidas AG, 2012 yılı net kar tahmininin analistlerin projeksiyonlarının altında kalması sonucu yüzde 3.4 düştü. HSBC Holdings Plc, genel sigorta birimlerini Axa SA'ya satma konusunda anlaşmaya varmasının ardından değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 09:06'da 258.76 puana geldi. Gösterge endeks dün yüzde 2.7 gerileyerek Kasım ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Ancak endeks bu yıl halen yüzde 5.9 yukarıda seyrediyor. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.8 geriledi.

Melbourne'de IG Markets kurumsal traderlarından Stan Shamu, "Borç takasına katılımın yeterince büyük olmayacağı yönünde korkular var" dedi ve "Son dönemde küresel piyasalarda gördüğümüz göreceli sakinliğin ardından, yatırımcılarda büyük bir hareketin yakında olduğu yönünde bir his olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın ikinci büyük bankası Societe Generale SA, Assicurazioni Generali SpA ve UniCredit SpA da, Yunan hükümetinin tahvil tutamları katılma zorlayacağı açıklamasının ardından, Yunanistan'ın borç takasına katılacaklarını duyurdu.