KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Yunanistan'ın borç takası anlaşmasının başarısız olacağına dair endişelerin artmasının ve China Life Insurance Co.'nun 2011 yılı karının yüzde 50 kadar düşebileceğini açıklamasının ardından değer kaybetti Bu hareket ile birlikte, gösterge endeks son 5 haftanın en düşüğüne geriledi.

Ürettiği otomobillerini Avrupa'ya ihrac eden Hyundai Motor Co., Seul'da, yüzde 1.6 değer kaybetti. Çin'in en büyük sigorta şirketi China Life, Hong Kong'da yüzde 6.8 gerileyerek finans şirketlerindedeki gerilemeye öncülük etti. Endonezya'nın en büyük nikel üreticisi PT Vale Indonesia, emtia fiyatlarının düşmesiyle yüzde 1.5 geriledi.

MSCI Gelişen PiyasalAr Endeksi, Hong Kong saatiyle 15:12'de yüzde 0.4 kayıpla 1,036.69 puana geriledi.  Endeks, Yunanistan'ın, bono sahiplerini borçların yeniden yapılandırılmasını kabul etmeye zorlamak için kollektif eylem şartlarını kullanacağını açıklamasının ardından, 1 Şubat'tan bu yana en düşük kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Gösterge endeks bu yıl, ABD ekonomisinin büyümekte olması ve Avrupa'nın içinde bulunduğu borç krizinin üstesinden geleceği iyimserliğiyle yüzde 13 yükseldi.

Hong Kong RBC Investment Management (Asia) Ltd.'dan Yoji Takeda, "Piyasanın sağlıklı bir düzeltme yapması gerekiyordu. ABD ekonomisinin belini doğrultmaya yönelik sinyaller vermeye devam etmesi nedeniyle büyük bir düşüş beklemiyorum. Önümüzdeki günlerde Yunanistan'da ne olup biteceğini bekleyip görmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, gelişmiş ülkelerin MSCI Dünya Endeksi'nin bu yıl elde ettiği yüzde 6.9'luk kazancının üzerine çıktı.

Advertisement