KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


Avrupa ekonomisinin küçüldüğünün açıklanmasının ardından ve Yunanistan'ın borç takasının başarıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağına ilişkin endişelerin etkisiyle piyasalarda görülen düşüşte, dünyanın en zengin 20 ismi toplamda 11.3 milyar dolar kaybetti.

Warren Buffett'in hazinesi 407.3 milyon dolar azaldı ve ünlü yatırımcının özvarlıkları 43.9 milyar dolara geriledi. Berkshire Hathaway Inc.'in yönetim kurulu başkanı Buffett, Bloomberg Milyarder Endeksi'nde 3. sırada yer alıyor.

Buffett'in ya da Carlos Slim'in endişelenmesi için bir neden olmadığını savunan Raymond James Financial Inc.'in yatırım genel müdürü Jeffrey Saut, bunun bir alım olduğunu, dünyanın resesyona sürüklenmediğini söyledi.

Standard&Poor's 500 endeksi dün yüzde 1.5 kayıpla bu yılın en sert düşüşüne işaret etti. Avrupa ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 0.3 daraldı ve Avrupa Merkez Bankası'nın bilanço tablosu geçtiğimiz haftadaki krizle mücadele hamlelerinin ardından 3.02 trilyon euroya çıkarak rekor kırdı.

Milyarder listesinin iki Avrupalı ismi Bernard Arnault ve Amancio Ortega, toplamda 1.2 milyar euro yitirdi. Şu anda listenin 5. sırasında bulunan Arnault'nun özvarlık toplamı, dünyanın en büyük lüks eşya şirketi LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA'nın hisselerinin dün Paris'teki seansta yüzde 3.1 değer kaybetmesinin ardından, 41.2 milyar dolarda seyrediyor. Dünyanın en büyük giyim şirketi Inditex SA'nın yüzde 59 oranında hissesine sahip olan Ortega ise 37.7 milyar dolarlık özvarlık ile listenin 7. sırasında yer alıyor.

Advertisement