Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tüketici kredileri, otomobil taleplerindeki iyileşme ve daha fazla Amerikalının eğitim kredilerini başvurması üzerine Ocak ayında da artış kaydetti. Dünyanın en büyük ekonomisinde tüketici kredileri, son onyılın en büyük 3 aylık kazancına işaret etti.

Fed'in rakamlarına göre krediler 17.8 milyar dolar artışla 2.51 trilyon dolara çıktı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini kredilerin 10.5 milyar dolar artacağın yönündeydi.

İşe alımların artmasıyla birlikte düzelmeye başlayan para durumu, hanehalkına otomobil gibi daha büyük harcamalar yapabilmek için daha fazla kredi kullanma imkanı tanıyor olabilir. Ancak hâlâ yüzde 8'in üzerinde seyreden yüksek işsizlik oranı da diğer Amerikalıları eğitimlerini devam etmeye itiyor da olabileceği düşünülüyor.

Tüketici kredilerinin artan talepler ve yükselen kredi standartlarıyla birlikte geri döndüğünü belirten Parthenon Group LLC'nin yardımcı başekonomisti Richard DeKaser, şu anda kredi gevşemesinin daha fazla harcamayı desteklediği verimli bir döngünün olduğunu savundu.