Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Japonya ekonomisinin ilk açıklanan rakamıın çok altında bir daralma göstermesi ve Yunanistan borç takas anlaşmasının süre bitimenine çok az kalması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı. Asya hisse sentleri ve ABD endeks vadeli kontratları da yükseldi.

European Aeronautic, Defence & Space Co., temettüsünü ikiye katladığını kaydetmesi ve karının artacağı  tahmininde bulunması sonrası ralli yaptı. Piyasa değeri açısından İngiltere'nin ikinci büyük sigorta şirketi Aviva Plc, faaliyet karının tahminlerden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 2.1 değer kazandı. İtalya'nın en büyük enerji şirketi Enel SpA, temettüsünü düşürmesinin ardından yüzde 8.2'lik sert bir düşüş gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Londra saati ile 08:25'te 261.57 puana çıktı. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) likiditeyi rahatlatmak için bölge bankalarına 1 trilyon euronun (1.3 trilyon dolar) üzerinde 3 yıl vadeli kredi sağlamasının etkisi ile bu yıl yüzde 7 yükseldi.

Londra'da Capital Spreads traderlarından Jonathan Sudaria, "Avrupa hisse senedi piyasaları, traderların Yunanistan'ın borç takası anlaşması için daha iyimser hale gelmeleri ve ABD'den güçlü verilerin gelmeye devam etmesi ile birlikte yukarıda açılmaya hazırlanıyor" dedi.

Mart vadeli  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan ve 351,000 çıkması beklenen ABD haftalık işsizlik başvuruları verisi öncesi yüzde 0.3 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.3'lük bir çıkış gerçekleştirdi.