Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın tahvil takasını tamamlaması altın fiyatlarını destekliyor. Metal, üçüncü günde de yükselirken gümüş fiyatları ise bu yılın en kötü haftasını geçiriyor.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.4'lük artışla 1,706.85 dolar oldu. 6 Mart'a kadarki üç günde yüzde 2.6 oranında düşen metal bu hafta ise yüzde 0.4 oranında değer yitirdi.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, borç takasına katılımın yüzde 85,8 olduğunu belirtti. Bakanlık geriye kalan özel kreditörlerin anlaşmaya katılımını sağlamak için yasal yolları kullanacağını, kolektif eylem hükümleri olarak bilinen yasanın devreye sokulmasıyla katılım oranının yüzde 95,7'ya çıkacağını kaydetti.

Bugün dolar, ABD'de istihdam verisinin açıklanmasından önce aralarında euro'nun da bulunduğu altı para birimi karşısında üç gün içinde ilk kez yükseldi.

Şanghay merkezli Industrial Futures'ta analist olan Long Lin, "Yunanistan'da anlaşma olacağı piyasalarda fiyatlanmıştı. Dolayısıyla daha fazla yükseliş pek fazla muhtemel değil" dedi. Analist, kapanışın 1,700 doların altında olmasının gelecek hafta için 'volatil' bir etki yaratabileceğini belirtti.

Nisan teslim altın kontratı Comex'te yüzde 0.4 artarak 1,706.10 dolar oldu. Bu hafta fiyat yüzde 0.2 düştü ve sarı maden haftalık bazda düşüşe doğru ilerledi. Çin'deki enflasyon verileriyle Asya Borsaları rallisini sürdürürken bakır ve petrol fiyatları da yükseliyor.