Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in enflasyonun Şubat ayında 20 ayın en düşüğüne gerilemesinin ardından Çin'deki hisseler değerlendi ve bu haftaki kayıplarını azalttı.

Jiangxi Copper Co. ve China Shenhua Energy Co., metal ve petrol fiyatlarının yükselmesiyle emtia üreticilerindeki kazançlara öncülük etti. Çin'in en büyük bağlantı noktaları inşaatçısı China Communications Construction Co. yüzde 26 değerlendi. Likör üreticisi Xinjiang Ylite Industry Co., China Merchants Securities Co.'nun hisse tavsiyesi yapmasının ardından Temmuz'dan bu yana en büyük yükselişini kaydetti. Sanayi üretimi ve perakend satışlar, Ocak-Şubat döneminde beklentinin altında kaldı.

Enflasyondaki yavaşlamanın piyasa için oldukça olumlu bir haber olduğunu belirten Şanghay'daki Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden Li Jun, politika yapıcıların şu anda ekonomiyi desteklemek üzere munzam karşılıkları düşürmek için daha fazla alanı olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi önce yüzde 0.2 düştü; ardından günü yüzde 0.4 artışla 2,428.71 puanla kapadı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.6 kazançla 2,650.58 puan yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketleri listeleyen Bloomberg China - US 55 Endeksi yüzde 2.1 artış kaydetti.

Şanghay Bileşik Endeksi bu hafta hükümetin 5 Mart'ta 2012 için büyüme hedefini yüzde 7.5'e çekmesiyle, yüzde 1.3 aşağıda seyretti.