Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD istihdamının geçtiğimiz ay tahminlerin üstünde gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından ABD hisse senetleri ortalama olarak değer kazandı, Standard & Poor’s 500 Endeksi yükselişini üst üste üçüncü güne taşıdı. 

Citigroup Inc. ve Anadarko Petroleum Corp. hisseleri en az yüzde 0.7 değer kazandı. Yeni bir ürün hazırlığına olduğunu duyuran Starbucks Corp. hisseleri ise yüzde 2.2 sıçradı. Green Mountain Coffee Roasters Inc. hisseleri ise yüzde 15 tepetaklak oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 artışla New York'ta yerel saatle 9.40'ta 1,369.08 seviyesine geldi. ABD hisse senetlerinin işlem gördüğü gösterge endeksi son üç günde yüzde 1.9 yükseldi. Dow Jones Endüstri Endeksi ise yüzde 0.2 artışla
12,928.23 seviyesine ulaştı.

ABD kadar global piyasalar için de kritik öneme sahip olam tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Ülkede Şubat ayında tarım dışı istihdam 227 bin kişi arttı. Açıklanan veri, şirketlerin büyüme konusunda daha iyimser olduğunu gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre istihdamın 210,000 kişi artması bekleniyordu.