Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin ekonomisinin yavaşladığına dair endişeler ve dolardaki yükselişle altın yeni haftaya düşüşle başladı.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.7 kadar düşerek 1,702.53 dolar oldu ve Singapur'da 1,705.40 dolardan işlem gördü. Metal erken saatlerde 1,716.97 dolar olarak 2 Mart'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. New York Comex piyasasında ise Nisan teslim metal yüzde 0.4'lük değer kaybıyla 1,705.30 dolardan işlem gördü.

Bank of China'da yatırım danışmanı olan Liu Yangyi, "Tam dünyanın geri kalanında işler iyiye gitmeye başlamıştı ki, Çin'de hala ekonomik belirsizliklerin sürdüğü gerçeğiyle karşılaştık. Altın diğer riskli varlıklar tarafından aşağı yönlü baskı altında" dedi.

Çin'de 10 Mart'ta açıklanan verilere göre ülkede ihracat tahminlerden daha az büyüyerek 22 yılın en büyük ticaret açığına katkıda bulundu. Gelen bu haber bugün hisse senedi ve emtialarda da geri çekilmeye neden oldu.

Dolar ise ABD'de yarın açıklanacak Şubat ayı perakende satışları verisi öncesinde birçok para birimine karşı yüksekte seyrediyor. Amerikan para birimi 25 Ocak'ta euro ve yen'in de aralarında bulunduğu altı para biriminden oluşan sepet karşısında en yüksek seviyeye çıkmıştı.