Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın 2. kurtarma paketini tamamlayacağına ilişkin iyimserlik ve merkez bankaları toplantılarının ışığında Asya Borsaları yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi son 4 günün 3'ünde kazanç sağladı.

Satışlaırnın üçte birini Avrupa'da kaydeden oyun konsolleri üreticisi Nintendo Co. yüzde 1.1 yükseldi. Milyarder Steve Wynn tarafından kurulmuş olan kumarhane operatörünün bir birimi olan Wynn Macau Ltd., Deutsche Bank AG'nin Macau'nun kumarhane kazançlarının 2012'de yüzde 25 artabileceğini söylemesi üzerine yüzde 7.9 değer kazandı. Tayvanlı sigorta şirketi Cathay Financial Holding Co., şirketin Çinli bir bankayla birleşmek istediğine ilişkin haberin ardından yüzde 6.9 primlendi.

Yunanistan'ın borç takası anlaşmasının onaylandığını ve en azından şimdilik bir sorunun daha masadan kalktığını belirten Colonial First State Global Asset Management'ın piyasa araştırmaları müdürü Stephen Halmarick, Japonya Merkez Bankası'nın kararından önce yaptığı değerlendirmesinde BOJ'dan çok fazla hamle beklemediğini, ancak insanların Fed'in ağzından çıkacak kelimeleri beklediğini söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 artışla 127.61 puana çıktı. Endekste düşüş kaydeden her hisseye karşılık 3 hisse değerlendi. Asya Pasifik Endeksi'ndeki 10 sektör grubunun hepsi kazanç sağladı.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9'un üzerinde artış kaydetti. Bugün para politikası toplantısını yapan Japonya Merkez Bankası, ABD doları cinsinden kredi programını 1 trilyon yen, risk sermayesi fonunu ise 500 milyar yen artırdı.