Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, bugün son beş ayın en hızlı yükselişini göstermesi beklenen ABD perakende satışlar ve Almanya'da yatırımcıların beklentilerinin iyileştiğini göstermesi beklenen Zew endeksi verileri öncesi alıcılı seyrediyor. Hisse sentleri yükselerek dünkü kayıplarını geri alırken, petrol yükseldi ve Alman tahvilleri değer kaybetti.

MSCI Dünya Endeksi Londra saati ile 08:05'te yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 ve Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4'lük çıkış gerçekleştirdi. 10 yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 1.78'e çıktı. Yen 16 önemli para briiminin tümü karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda doları, goda ve konut fiyatlarının arttığını gösteren veriler sonrası yüzde 0.4 değer kazandı. Petrol yüzde 0.6 yükselerek varil başına 106.99 dolara ulaştı.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlere göre, ABD'de perakende satışlar verisinin Şubat ayında yüzde 1.1 artması ve Almanya'da Zew Ekonomik Beklentiler Endeksi'nin son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve PArasal İşlerden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, dün yaptığı açıklamada, AB liderlerinin krizle mücadele fonlarını genişletme yönünde karar alacağına güvendiğini söyledi.

Sydney'de Principal Global Investors uluslararası yatırımlar direktörü Kirk West, "Daha güvenli hisstmeye başlıyoruz ve iyi bir yıl olacak" dedi ve "Özellikle ABD'de olmak üzere, hisse sentleri çift hanekli getiriler sağlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.