Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Perakende satış verilerinin son 5 ayın en büyük sıçramasını kaydetmesi ve JP Morgan Chase&Co.'nun temettülerini ardırmasının ardından New York Borsası yükseldi. Dow Jones Endeksi 2007'den bu yana en yüksek düzeyine işaret etti.

JP Morgan aynı zamanda 15 milyar dolarluk geri alım açıklamasının ardından da yüzde 7 değerlendi. Bank of America Corp. ve Goldman Sachs Group Incç yüzde 6.2'nin üzerinde primlendi. Daha önceden yüzde 6.3 oranında ralli yapmş olan Citygroup Inc.,  Fed'in strest testleri için gereken asgari zorunlulukları yerine getirememesi üzerinde yüzde 3.3 aşağıda kapandı. Apple Inc., Jefferies Group Inc. hisse fiyatı tahminini 699 dolara çıkardı.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1.8 kazançla 1,395.95 puana yükseldi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 1.7 artışla 13,177.68 puandan işem gördü. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.9 kazançla 3,039.88 puan ile 2000'den bu yn en yğkseğini gördü. Endekste işlem hacmi 7.5 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın üzerinde gerçekleşti.

Marketfield Asset Management'ın yönetim kurulu başkanı Michael Shaoul, Fed'in güçlü bankaların temettüler ve geri alımlar konusunda yaptıklarına müdahale etmediğini, ancak ekonominin duyarlı alanlarında liderliği eline aldığını belirtti.

Hisse senetleri perakende satışların Şubat'ta yüzde 1.1 artış kaydetmesiyle de destek buldu. Fed, stres testi uygulanmış olan 19 bankanın 15'inin resesyon senaryosunda yeterli sermaye bulundurabildiğini açıkladı.