Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in, dünyanın en büyük ekonomisinin değerlendirmesini yükseltmesi ve ABD'de perakende satışlarının sıçramasının Asya'daki ihracatçıların görünümünü desteklemesiyle Asya Borsaları 2. gününde de artış kaydetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi son 2 haftanın en yüksek kapanışını yaptı.

Toyota Motor Corp. yüzde 2.5 değerlendi. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd., metal fiyatlarındaki yükselişin ardından yüzde 1.3 primlendi. Güney Koreli Samsung Electronics Co., Apple Inc.'in yeni iPad ekranlarının tedarikçisi olmasının ardından  yüzde 2.5 yükseldi.

MSCI Asya PasifiK Endeksi yüzde 1.1 kazançla 128.27 puana çıktı. Endekste düşüş kaydeden her hisseye karşılık 6 hisse değer kaybetti ve 10 sektör grubunun 8'inde ilerleme görüldü. 2 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına işaret eden Asya Pasifik Endeksi bu yıl ABD ekonomisindeki toparlanmanın güçlendiği ve Çin'in parasal genişleme sinyallerinin etkisiyle yüzde 11 yukarıda seyrediyor.

Asya'nın ABD'deki güçlenmeden olumlu etkilendiğini belirten AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım stratejileri müdürü Shane Oliver, Asya borsalarının faiz indirimleri ve Hindistan'dan Çin'e bölge genelindeki parasal genişlemeden de beslendiğini söyledi.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 2, Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1.2 ve Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. Singapur'daki Straits Timesi ise yüzde 1.2 tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki hisseler tahmini kazançlarının 14.9 katı üzerinden fiyatlanıyor.