Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in, yüksek getirili varlıklara akacak yatırım miktarını yükselteceği düşünülen parasal genişlemeden uzak durması üzerine Asya paraları değer kaybetti.

Bloomberg JP Morgan Asya Dolar Endeksi, yuanın, Ekim'den bu yana en büyük 3 günlük kayıbına yönelmesiyle yüzde 0.2 düştü. Fed, dün ABD'de perakende satışların son 5 ayın en büyük sıçramasını kaydetmesiyle ekonomik değerlendirmesini yükseltti. Doların en çok işlem yaptığı ortaklarına karşı hareketini izleyen Dolar Endeksi dün 7 haftanın en yükseğine tırmandı.

Parasal genişleme beklentilerinin azalmasıyla doların desteklendiğini belirten Bangkok'taki Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un traderalrından Kozo Hsegawa, diğer yanda ABD'den gelen güçlü veriler ve beklenenden iyi seyreden ekonomik görünümün, Asya'daki fon girişlerinin süreceği anlamına geldiğini belirtti. Hsegawa, para birimlerin, dar bir bantta seyredebileceğini söyledi.

Yuan, dolar karşısında yüzde 0.2 düşüşle 6.3396 seviyesine, Endonezya rupisi yüzde 0.3 değer kaybederek 9,196 puana ve Güney Kore wonu yüzde 0.3 zayıflamayla 1,125.32 düzeyine geriledi. Malezya ringgiti yüzde 0.2 düşüş kaydederek 3.0415'ten işlem görerken, Tayland bahtı da yüzde 0.2 kayıpla 30.69 oldu.