Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS'in Hindistan'ın altın için daha çok vergi alacağı ve ekonomik toparlamanın alternatif yatırım aracı olan altına olan talebi düşüreceği spekülasyonu ile altın düşüşünü Londra'da üçüncü güne taşıdı. Dolar, euro karşısında yükselirken Avrupa hisse senetleri değer kazandı.

UBS'in dünyanın en büyük altın müşterisi olan Hindistan'ın bütçe açığı sebebiyle daha yüksek ithalat vergisi talep edebileceğini açıklamasının ardından altın kaybını genişletti.

Cenova'daki külçe altın rafinerisi MKS Finanace'ın para ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin konuyla ilgili "İnsanlar portföylerini daha dolar bazlı tutarken hisse alımına da yöneliyorlar. Ayrıca bir kez daha dip seviyelerden fiziki alım görüyoruz. Tayland şu an aştın piyasasında oldukça aktif." açıklamasında bulundu. 

Spot altının onsu dün yüzde 1.6 değer kaybettikten sonra New York Comex'te yerel saatle 10.10'da yüzde 2.6 çakılarak 29 şubat tarihinden beri en düşük seviye olan 1,649.80 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar daha önce 17 ocak tarihinden beri en düşük seviye olan 1,639.20 doları gördü.