Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa hisseleri, Fed'in Amerika ekonomisine yönelik değerlendirmesini yüseltmesinin ardından Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Almanya'nın en büyük kamu hizmeti şirketi EON AG, analistlerin tahminlerinin üzerinde gelen 2011 karının ardından yüzde 7 değer kazandı. Credit Suisse Group AG ve Legal & General Group Plc, bankalar ve sigortacılar endeksinin ralli yapmasıyla yükseldi. Fransız plastik katkı maddeleri üreticisi Arkema SA, firma hissedarının 450 milyon euroluk (589 milyon dolar) şirket hissesini satmasının ardından yüzde 4.4 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16.30'da yüzde 0.3'lik bir artışla 270.41 puana yükseldi. Endeks, Euro Bölgesi'nin borç krizinin üstesinden geleceği ve Amerikan ekonomisine ait verilerin beklenenden daha iyi gelmesi iyimserliğine dayanarak bu yılın başından itibaren yüzde 11 yükseldi.

Almanya'nın Dax Endeksi yüzde 1.3 yükselirken Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.5 çıktı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.1 değer kaybetti.

Zurih Swisscanto Asset Management AG'den Peter Braendle, "Amerika'dan iyi ekonomik veriler gelmeye devam ediyor ve Yunanistan'daki durum şu an için sakinleşmiş durumda. Güney Avrupa için sadece tasarruf programları
içermeyen, Borsalar için de pozitif bir güç olacak daha fazla yapısal reform olmasını umut ediyorum" dedi.

Stoxx 600 Endeksi, dün, Almanya'da yatırımcı güveninin Mart ayında tahmin edilenin üzerinde artmasının ve Amerika'da perakende satışların Şubat ayında yükselmesinin ardından yüzde 1.8'lik bir çıkış yaptı.