Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Alpha Bank özel sektör katılımı (PSI) olarak bilinen tahvil takasının ülke bankalarına etkisi nedeniyle Eurobank ile planlanan birleşmenin iptal edilmesini teklif edecek.

Yunanistan'ın en büyük bankasını oluşturmak üzere, ülkenin ikinci ve üçüncü büyük bankasının planlanan birleşmesi, hissedarları tarafından kasım ayında onaylanmıştı.

Alpha Bank yaptığı açıklamada Eurobank'ı, kurul toplantısı çağrısı yaparak görüşmeleri sona erdirme teklifinde bulunacağı yönünde bilgilendirdiğini kaydetti.



-Karar 4 milyar euro kayba yol açar

Eurobank ise yaptığı açıklamada bu kararın mevcut değeri dört milyar eurodan fazla sinerji kaybına yol açacağını belirtti.

Açıklamada, Yunan finans kuruluşlarının sermaye tabanını güçlendirme yollarını aramak zorunda olduğu kaydedilirken, ülke için başarılı geçen kamu borçlarının yeniden yapılandırılması çabasından sonra çok önemli bir dönemde, bankacılık sisteminin kendini ispatlamak zorunda olduğu ifade edildi.

Avrupa'nın 23. büyük bankasını oluşturmak için Eurobank EFG ve Alpha Bank tarafından alınan ortak kararın bankalar ve ekonomi açısından birden çok faydaya dayalı olarak alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, Eurobank'ın iki bankanın kurulları ve genel kurul toplantılarıyla varılan anlaşmaya sadık olduğu ve gelişmeleri bekleyeceği bildirildi.