Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisindeki toparlanma ve bu durumun petrol talebini artıracağı beklentisiyle petrol bir haftanın en düşük seviyesinden yükselişe geçti.

Bloomberg anketine göre bugün açıklanacak veride ABD'de geçen hafta işsizlik başvurularının azaldığı görülecek. Enerji Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede petrol talebi de yüzde 2.2 oranında arttı.

Goldman Sachs Group küresel petrol piyasalarındaki daralmanın bu yıl devam edeceğini belirtti. Kuruluşa göre 2012 yılında Brent petrolün varil fiyatı 130 dolara yükselecek.

Sydney'deki CMC Markets Asia Pacific'te şef piyasa stratejisti olan Michael McCarthy, "ABD iyileşme sinyalleri gösterirken petrol kontratlarında agresif satışlar görmeyeceğiz. Sırada işsizlik başvuruları verisi var, insanlar ABD ekonomisinin iyileştiğine dair daha fazla gösterge bekliyor" dedi.

Nisan teslim petrol Nymex elektronik işlemlerde 47 sent artarak 105.90 dolar oldu. Dün kontrat 105.43 dolarla 6 Mart'tan beri en düşük kapanışı yapmıştı.

Nisan teslim Brent tipi petrol ise Londra'daki ICE Futures Europe'ta 124.88 dolara yükseldi. Daha aktif işlem gören Mayıs teslim kontrat ise 124.32 dolar oldu. Avrupa'nın gösterge kontratı New York petrolüne oranla 19.17 dolar prim yaptı.