Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısında 11 ayın en düşüğüne gerilemesinin, ihracatçıların kazanç beklentilerini desteklemesi üzerine Japon hisseleri değerlendi. Nikkei 225 Endeksi, 8 ayın zirvesindeki kazançlarını artırdı.

Satışlarının yüzde 44'ünü Kuzey Amerika'da kaydeden Honda Motor Co., ABD'nin ekonomik toparlanmasına ilişkin iyimserliğin etkisiyle yüzde 3.5 değer kazandı. Nippon Chutetsukan KK, net gelir tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 7.5 yükseldi. Elektronik üreticisi Sharp Corp., rekor zarar tahmininde bulunmasının ardındn yüzde 5.3 geriledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 10,123.28 puan ile 22 Temmuz'dan bu yana en yükse kapanışına işaret etti. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.8 kazançla 863.61 puan oldu. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.4 düştü.

Yende sürdürülebilir bir devalüasyon görülmekte olabileceğini, bunun da özellikle Japon ihracatçıların görünümünü iyileştireceğini belirten Pengana Capital Ltd.'ın yöneticilerinden Tim Schroeders, Japonya'daki varlıkların dağılımının yön değiştiriyor olabileceğini söyledi.