Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD verilerinin ekonomik toparlanmaya işaret etmesinin ardından Avrupa hisse senetleri kazancını genişletti, Stoxx 600 Endeksi temmuz ayından beri en çıktığı yüksek seviyeyi artırdı.

Hennes & Mauritz AB satışlarında beklenmedik artış olduğunu açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 2.4 değer kazandı.  Aixtron SE hisseleri ise Deutsche Bank AG'nin tavsiyelerinin ardından yüzde 15 sıçradı. Şarap ve alkollü içiecek üreticisi Pernod-Ricard SA, hissedarı Groupe Bruxelles Lambert SA'nın 499 milyon euroluk (651 milyon dolar) Pernod hissesi satışına başlamasıyla yüzde 2.9 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saatiyle 16.32'de yüzde 0.2 artışla 270.87 puan oldu. Endeks, bu yıl, Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağı iyimserliğine ve ABD verilerinin tahminlerden daha iyi çıkmasıyla yüzde 11 arttı.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinden 14'ü günü artıda kapattı. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.9 artış gösterirken Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 0.4 yükseldi. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.2 geriledi.

ABD'de Philadelphia bölgesinde imalat sanayi Mart ayında, fabrikalarda istihdamın artması ile birlikte, yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine çıkarken toptan eşya fiyatları Şubat ayında son beş ayın en hızlı artışını gösterdi. Bu hareket, Fed yetkililerinin etkisinin geçici olacağını söylediği petrol fiyatlarındaki sıçramayı yansıttı.