Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Dünyanın piyasa değeri bakımından en büyük şirketi Apple Inc., yalnızca 1 ay kadar önce 500 doları aşmasının ardından Perşembe günü 600 doları da aştı ve rekorunu tazeledi.

Apple'ın yeni iPad'inin raflardaki yerlerini almasının yalnızca bir gün öncesinde Apple'ın hisse başı fiyatı açılışı 600.01 dolardan yaptı. Yani, şu anda 499 dolarlık yeni bir iPad satın almak, Apple'ın hissesini satın almaktan daha ucuz.

Bu yıl yüzde 47 ve yalnızca bu ay yüzde 10 değerlenmiş olan Apple'ın rallisi adeta göz kamaştırıyor.

10 yl önce hisse başına 10 dolardan fiyatlanan Apple Inc., geçtiğimiz ay Amerikan tarihinde hisselerinin toplam değeri 500 milyar doları aşan 6. şirket oldu. Aralarında Exxon Mobil ve Microsoft'un da yer aldığı daha önce 500 milyar doları aşmış diğer şirketlerin hiçbiri bu piyasa değerini zaman içinde korumayı başaramadı.

Morgan Stanley ve Cannacord Genuity bu haftanın başında şirketin hisselerinin hedef fiyatını 700 dolara yükseltti.

Apple şu anda Nasdaq 100 Endeksi'nin yüzde 18.5'ini oluşturuyor.

Yeni iPad bugün satışa sunuluyor

Apple yeni iPad'ı bugün ABD ve 9 ülkede satışa sunuyor.

Yeni iPad yarın ABD'nin yanı sıra Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur, İsviçre ve İngiltere'de satılacak.

Yeni iPad 23 Mart'ta da Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Makau, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç'te satılmaya başlayacak.

Apple'ın bugün 1 milyon adet yeni iPad satabileceği tahmin ediliyor.

Şirket, ön sipariş almayı durdurduğunu ve müşterilere iki yada üç hafta beklemeleri gerektiğini bildirdi.

Yeni iPad'in, son iPhone modellerinde de bulunan ''retina display'' özellikli, çok daha fazla piksel ve daha çok çözünürlüğe sahip ekranı bulunuyor. Sanal klavyesinde yeni bir ''mikrofon'' tuşu bulunan tablet bilgisayar, 4G hücresel telefon şebekesiyle uyumlu olacak. Yeni iPad'de ayrıca İngilizce, Fransızca, Almanca ve Japonca bir yazdırma programı da bulunuyor.

Kamerası da 5 megapiksele yükseltilerek daha iyi hale getirilen iPad3, yüksek çözünürlüklü video çekebiliyor.