KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen istihdam ve imalat verilerinin, dünyanın en büyük ekonomisinin toparlandığına yönelik sinyalleri artırırken, yendeki geri sıçramanın Japon ihracatçılara değer kaybettirmesi üzerine Asya Borsaları kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Wal-Mart Stores Inc.'in tedarikçilerinden Li&Fung Ltd., Goldman Sachs Group Inc.'in şirketin hisselerini tavsiye etmesinin ardından Li&Fung Ltd. yüzde 2.7 değerlendi. Japonya'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 0.6 düştü. Güney Koreli otomobil parçaları üreticisi  Hyundai Wia Corp.,Güney Koreli otomobil üreticlerinin, şirketin hisselerini iskontolu satmasının ardından yüzde 5.1 geriledi.

Piyasanın son rallisinin ardından soluklandığını belirten Tokyo'daki Ichiyoshi Investment Management Co.'nun yöneticilerinden Mitsushige Akino, ABD ekonomisinin iyi yönde ilerlediğini, temellerin güçlü ve paranın da Asya'ya aktığını söyledi. Akino, ABD ekonomisindeki toparlanma ve Avrupa'daki borç krizindeki hamlelerin etkisiyle küresel ekonominin artık düşüşe ilerlemediğini ifade etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 127.70 puana gerileyerek, son 13 haftanın 12'sini kazançlı kapamaya hazırlanıyor. Endekste değerlenen ve değer kaybeden hisse sayısı birbirine eşitti. Endekste yer alan 10 sektörün yalnızca 3'ü artış kaydetti.

Japon Nikkei 225 Endeksi ve Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmezken, Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4 geriledi. Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 düştü ve Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Singapur'daki Straits Times Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Ülkenin iharacatları Şubat ayında ilaç ve elektronik teslimatlarının artmasıyla geri sıçradı.

Advertisement