Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi olan Apple Inc. bugün 17 yıl sonra yüzde 2.5 oranıyla 97.6 milyar dolarlık temettü dağıtılmasını görüşmeyi planlıyor.

Şirketin CEO'su Tim Cook ve CFO'su Peter Oppenheimer bugün telekonferans görüşmesi yapacak. Henüz planları hakkında bir detay vermemiş olan şirket, nakit konusuu dışında başka bir konuyu görüşmeyeceğini söyledi.

Apple'ın temettü ödemesi gerektiğini savunan Sterne Agee&Leach Inc.'in analistlerinden Shaw Wu, bunun büyük paydaşların uzun süredir istediği bir şey olduğunu söyledi.

iPhone ve iPad taleplerindeki artışın etkisiyle Apple'ın nakit birikimi iyice arttı. Yatırımcılar, dünyanın en büyük şirketine temettü ödemesi çağrısında bulunuyor. Cook'un bu yıl şirketin faaliyet göstermesi için gerekenden daha fazla nakit sahibi olduğunu ve yönetim kurulunun bunu değerlendirdiğini söylemesinin ardından, temettü spekülasyonları arttı.

Apple'ın hisse fiyadının yüzde 2-3 oranında temettü ödemesi yapacağı tahmininde bulunan Wu, Apple yöneticilerinin geçtiğimiz haftalarda planları görüşmek için biraraya geldiğini söyledi. Bu da hisse başına 11.71 ila 17.57 dolar temettü ödemesine işaret ediyor. Apple hisseleri 16 Mart'ta 585.57 dolardan fiyatlandı.