KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen ve ilerlemeye işaret eden ekonomik veriler umut vaad etse de, birçok kişi ihtiyatlı yaklaşıyor. New York Fed Başkanı William Dudley, ilerleme sinyallerinin, büyümedeki yüksek benzin fiyatları, mali kesintiler ve zayıf konut piyasasından kaynaklanan riskleri bertaraf etmediğini savundu.

"ABD ekonomisine ilişkin verileri, biraz geride kalmış bir hızlanmaya işaret ederek, daha dengeli bir toparlanmaya işaret ediyor olabilir" diyen Dudley, bu ilerlemeler sevindirici olsa da, hâlâ daha ekonominin karanlık bölgeden çıktığını söylemek için henüz çok erken olduğunu savundu. Dudley, bunun da ekonominin henüz güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme sağlama ile ilintili olduğunun altını çizdi.

Dudley 13 Mart'taki FOMC toplantısında, işsşizliğin hâlâ yukarıda seyretmekle beraber, gerilediğini söylemişti.

Fed Açık Piyasa Komitesi FOMC'un başkan yardımcısı Dudley, stoklardaki artış ve mevsim standardı olmayan sıcakların etkisiyle ekonominin bazı bölümlerinde güçlenme belirtileri görüldüğünü ifade etti.

Tahvil alımlarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Dudley, henüz parasal genişlemeye ilişkin Fed'in bir karar almamış olduğunu belirtti.

New York Fed Başkanı'nın açıklamalarının FOMC'daki liderler arasındaki "ılımlı ve iyimser" yaklaşımı bir kez daha hatırlattığını söyleyen TD Securities Inc.'in baş ekonomisti Eric Green, Dudley'in konuşmasının, geçtiğimiz hafta FOMC'dan gelen açıklamalarla uyumlu olduğunu aktardı.

Advertisement