Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı William Dudley'nin ABD'nin ekonomik toparlanmasının karşısında hâlâ risklerin olduğunu söylemesi ve Çin'in benzin zammının yavaşlama endişelerini tetiklemesinin ardından Asya'daki hisselere satış geldi.

Wal-Mart Stores Inc.'in oyuncak ve kıyafet tedarikçilerinden Li&Fung Ltd. yüzde 2 değer kaybetti. Dünyanın en büyük imar şirketi Sun Hung Kai Properties Ltd., şirketin bir yöneticisinin rüşvetten tutuklanması üzerine yüzde 2.1 geriledi. Çin'in en büyük ikinci elektronik mağazası Gome Electrical Appliances Holdings Ltd. yüzde 2.7 düştü. Avustralyalı ücretli yol operatörü Transurban Group, en büyük hissedarının, şirketteki hisselerinin yüzde 7.9'unu iskontolu satmasının ardından yüzde 2.6 değer kaybetti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 düşüşle 442.89 puana geriledi. Endeks bu yıl ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerin, Asya'daki ihracatçıların görünümünü desteklemesiyle yüzde 13 tırmandı. Çin Başbakanı Wen Jiabao, bu ayın başlarında büyüme hedefini yüzde 7.5'e çekmişti.

Şanghay'daki Shanghai Kingsun Investment Management&Consulting Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, yüksek enerji maliyetleri ve düşen kârların yatırımcıları, ekonominin daha da yavaşladığı konusunda endişelendirdiğini belirtti.
 
New York Fed Başkanı William Dudley'nin dün ABD ekonomisindeki ilerleme sinyallerinin büyüme karşısındaki riskleri bertaraf etmediğini söylemesinin ardından ABD'nin toparlanmasına ilişkin iyimserlik ortadan kalkabilir. Dudley, ekonominin karanlık bölgeden çıktığını söylemek için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

Güney Kore Kospi Endeksi ve  Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4'er düştü. Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 ve Çin'in Şanghay Bileşik endeksi yüzde 0.9 düştü. Tokyo Borsası tatil sebebiyle bugün kapalıydı.