KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İkinci kurtarma paketinin onaylanmasının üzerinden 2 hafta bile geçmeden Yunanistan'ın üçüncü kurtarma paketi konuşulmaya başlandı. Analist ve yatırımcıların, uluslararası kreditörlerin daha fazla taviz vermelerinin gerekeceğini öngördüğü Yunanistan'ın üçüncü kurtarma paketi, Yunanistan'ın tahvilleri ve kredi notunda fiyatlanıyor.

Euro Bölgesi ülkelerinin Yunanistan'a 2. kurtarma paketi için onay vermesinin 1 hafta sonrasında Uluslararası Para Fonu IMF, ülkenin daha fazla fonlama ya da borç yapılandırmasına ihtiyaç duyabileceğini söylemeye başladı. Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co., dünyanın en büyük borç yapılandırmasından sonra dahi, Yunanistan'ın eurodan çıkış ihtimalini gerekçe göstererek, Euro Bölgesi tahvillerine dikkatli yaklaştıklarını söyledi.

Bunun çok dik bir yokuş olduğunu söyleyen Lond'ta'daki Royal Bank of Scotland Group Plc'nin sabit gelir stratejistlerinden Harvinder Sian, borç yapılandırmasının, Yunanistan'ı sürdürülebilir bir büyümeye ve borç oranına ulaştıramayacağını söyleyerek, "üçüncü kurtarma paketi gerekecek" dedi.

Şubat 2042 vadeli Yunan hazine kağıtları dün 21.49 euro cente geriledi ve faizler de yüzde 15.01'de seyretti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's 15 Mart'ta bu tahvilleri CCC ile temerrütün yalnızca 4 kademe üzerinde belirledi ve büyüme sıkıntılarını, bütçe kesintilerinin uygulanması için gereken siyasi birliğindeki zayıflamayı ve hâlâ çok yüksek olan borç yükünü gerekçe gösterdi.

Advertisement