Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Çin ekonomisinin yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak son bir haftanın en düşük seviyesine indi. Euro, Yunanistan'da uluslararası kurtarma fonunun parlamentoda onaylanmasının ardından değer akzanırken, emtia fiyatları yukarı yönde hareket etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 14:00'te yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.3 düştü ve Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükseldi. Euro yüzde 0.3 değer kazanırken, Güney Kore para birimi won önemli para birimlerinin tümü karşısında düştü. Petrol dün New York'ta yüzde 2.3 ile son üç ayın en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra bugün yüzde 0.4 değer kazandı.

Çin'in metallere yönelik talebinin düşeceği beklentileri, dünyanın en büyük demir cevheri ve kömür satıcısı Avustralya'nın mineral ve enerji ihracat kazanç tahminini bu mali yıl için yüzde 3.2 düşürmesine neden oldu. Yunanistan'da kurtarma paketinin parlamentoda onaylanması, ülkeyi gelecek ay yapılabileceği söylenen seçimlere bir adım daha yaklaştırdı. Bugün ABD'de açıklanacak olan Şubat ikinci el konut satışları verisi, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, son iki yılın en yüksek seviyesine çıkabilir.

Singapur'da Schroders Plc fon yöneticilerinden Lee King Fuei, "İnsanlar, durumun ilk düşünüldüğü kadar muhteşem olmadığının farkına varmaya başlıyor" dedi ve "Kötü kredielr artar ve bankalar sermaye artırır ya da kredilerini düşürürse, Çin'in çok daha da yavaşlama riski var" değerlendirmesinde bulundu.