Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Federal Reserve'ün (Fed) Başkanı Ben S. Bernanke, streslerin azalmasına karşın, Avrupa'nın bankalarını daha da güçlendirmesi gerektiğini ve finansal ve ekonomik durumun "zor kalmaya" devam ettiğini söyledi.

Bernanke, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Krizin tam çözümü, Avrupa bankacılık sisteminin daha da güçlendirilmesini gerektirecek" dedi ve ""Bölge liderleri ayrıca, sorunlu ülkelerde ekonomik büyümeyi ve rekabetçiliği de artırmalı ve dış dengesizlikleri azaltmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Bernanke, azalan stresin ABD için "memnuniyet verici bir gelişme" olduğunu söyledi. Bu açıklamalar, geçen hafta Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) açıklamasındaki, küresel finans piyasalarındaki zorlukların azaldığı, ancak bu zorlukların halen ekonomik görünüm için önemli aşağı yönlü riskler oluşturduğu şeklindeki yoruma benzerlik gösteriyor.

Bernanke, konuşmasında, "ABD bankalarının, Yunanistan ve Portekiz gibi çevre Avrupa ülkelerindeki pozisyonları sınırlı. Daha büyük, çekirdek Avrupa ülkelerindeki pozisyonları daha somut" dedi.

Bernanke, "Dahası, Avrupa varlıkları, Şubat ayı itibariyle, temel ABD para piyasası fonlarının varlıklarının yüzde 35'ini oluşturuyor ve bu fonlar, bazı yapıcı adımlara karşın, yapısal olarak duyarlı kalmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.