Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD konut verilerinin beklentisi ile güne yükselişle başlayan Avrupa Borsaları açıklanan veriden umduğunu bulamayarak dalgalı bir seyir izledikten sonra hisselerin çoğu günü düşüşle kapattı.

Adidas AG hisseleri yüzde 2 değer kaybetti. TeliaSonera AB hisseleri ise yüzde 4 düştü. Banco Popolare SC hisseleri ise yükseliş kaydetti.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 0.1 düşüşle Londra'da 268.67 seviyesinden kapandı. Avrupa Merkez Bankası'nın bölge bankalarına 1 trilyon euro harcaması ve ABD ekonomik verilerinin tahminleri aşması ile gösterge endeksi bu yıl yüzde 9.9 primli seyrediyor. Euro Stoxx 50'daki hisselerin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 5.7 üstüne çıktı.

Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 14'ü günü ekside kapattı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.1'den az düşerken Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.1 kaybeti. Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi.

ABD'de ikinci el konut satışları Şubat ayında beklenmedik bir şekilde düştü. Bu durum, ülkede gayrımenkul piyasasının istikrar kazanmasının zaman alacağını işaret ediyor. İkinci el konut satışları Şubat ayında yüzde 0.9 düşerek, Ocak ayındaki seviyesi olan 4.63 milyondan 4.59 milyona geriledi. Bloomberg News'un anketine göre, bu verinin 4.61 milyon seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.