Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, Çin'de imalat sanayinin beşinci ay üst üste daralabileceğini gösteren verinin etkisi ile satıcılı seyrediyor. Çin hisse senetleri düşerken, emtia değer kaybetti ve Avustralya doları son iki ayın en düşük seviyesine indi.

Şanghay Bileşik Endeksi Tokyo saati ile 13:40'ta yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu. MSCI Asya Pasifik Endeksi, sağlık-bakım ve kamu hizmeti şirketlerinin öncülüğünde yüzde 0.2 yükseldi. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı fazla bir değişiklik göstermezken, ABD Hazine tahvilleri yükselişini üçüncü güne taşıdı. Avustralya doları yüzde 0.6 değer kaybetti. Emtia fiyatlarını gösteren S&P GSCI Endeksi, bakır ve doğal gazın öncülüğünde yüzde 0.4 düştü.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in Çin için açıkladığı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında 48.1'e düşerek son dört ayın en düşük seviyesine indi. Bugün Almanya'da açıklanacak olan hizmetler ve fabrika üretiminin bu ay, Bloomberg News'un anketine göre, genişlemesi bekleniyor. Asya hisse sentleri, Japonya'da ihracatın beklenenden daha yüksek açıkmasının ardından erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi.

Şanghay'da Jingxi Investment Management Co. şef yatırım yetkilisi Wang Zheng, "Reel ekonomi halen yavaşlamakta ve piyasanın beklediğinin aksine, yukarı işaretler göstermiyor" dedi ve "Büyümeye ilişkin endişeler tekrar geri geldi ve bekleyişleri olumsuz etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.