Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, 1998'den bu yana görülen en iyi ilk çeyrek performansının ekonomik gerçekleri aştığı algılaması ve Baker Hughes Inc.'nin enerji hisselerine satış getirmesi sonucu değer kaybetti. Bu hareketle birlikte, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Dünyanın en büyük üçüncü petrol alanı hizmet sağlayıcısı Baker Hughes, doğalgaz kuyularındaki sızıntının şirket karını olumsuz etkileyebileceğini açıklamasının ardından yüzde 5.8 geriledi. Morgan Stanley ve Fifth Third Bancorp en az yüzde 1.7 düştü ve finans hisselerine gelen satışlara öncülük etti. Hewlett-Packard Co. yüzde 2.2 geriledi ve Dow Jones Endeksi'nde en fazla kaybeden şirket oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 düşerek 1,402.89 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 45.57 puan ya da yüzde 0.4 düşerek 13,124.62 puana indi. ABD piyasalarında yaklaşık 6.1 milyar adet hisse senedi el değiştirdi. Bu, son üç ayın ortalamasının yüzde 7.9 altında.

St. Petersburg, Florida'da Raymond James & Associates şef yatırım stratejisti Jeffrey Saut, "İnsanlar bu seviyelerde sert oynamayacaklar" dedi ve "Halen beklentim oldukça yukarı. Aşağı beklentiniz olduğunu düşünmüyorum. Ancak güçlü rallinin ardından, piyasa iç enerjisini kullanmış görünüyor" yorumunda bulundu.