Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario draghi, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte, bölgedeki ülke borç krizinde en kötü dönemin atlatıldığını söyledi.

Draghi, "En kötüsü geride kaldı, ancak halen riskler var" dedi ve "Durum istikrar kazandı. Enflasyon, cari denge ve hepsinden önemlisi bütçe açıkları gibi Euro Bölgesi için önemli göstergeler, örneğin, ABD'dekilerden daha iyi" değerlendirmesinde bulundu.

Draghi, "Yatırımcı güveni geri döndü ve top şimdi hükümetlerde diyerek, "Euro Bölgesi'ni sürdürülebilir şekilde krizlere karşı korumalılar" şeklinde görüş bildirdi.

Draghi, ayrıca Almanya'nın Avrupa'da bir "rol model" olduğunu ve AMB'nin 23 üyeli Yönetim Konseyi'ndeki iki Alman üyenin, Almanya'nın istikrar kültürünü "içselleştirdiklerini" sözlerine ekledi. Draghi, Bundesbank Başkanı Jens Weidmann'ın AMB'nin aldığı riskler konusundaki endişelerini paylaştığını ve konseyde kuzey-güney bölünmesi olmadığını belirtti.

Bild'e yaptığı değerlendirmede, Draghi, "Eğer enflasyon kötüleşirse, AMB acil bir şekilde, önceden müdahale derek harekete geçecektir. Ancak petrol ve vergi artışları dikkate alındığında, enflasyon yüzde yüzde 1.5 civarında istikrarını sürdürüyor" dedi ve "AMB'nin kredileri enflasyonu yükseltmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.