Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası, bugün miktar bazlı repo ihalesi açmadığını duyurdu. Oyak Yatırım Hazine Müdürü Mustafa Akyol, Merkez Bankası'nın bu kararının piyasada olumlu algılandığını söyledi.

Akyol, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Merkez Başkanı Erdem Başçı'nın geçen hafta faiz koridoruna ilişkin açıklamalarını anımsatarak, ''Geçtiğimiz gün Ankara'da yapılan toplantıda faiz koridoruna ilişkin tepkiler Başçı'ya iletildi. Başçı'nın dünkü toplantıda Merkez Bankası olarak ana hedeflerinin enflasyon olduğunu belirtmesi üzerine, bugün miktar bazlı repo ihalesi açılmaması piyasa açısından pozitif karşılandı'' dedi.

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay ise, şu görüşleri paylaştı:

''Bugünü istisnai bir gün olarak görebiliriz. Bu durumun süreklilik arz etmesi halinde Merkez Bankası internet sitesinde duyuru yapacaktır. Şu ana kadar duyuru yapmadığına göre, yarın, pazartesi ve ondan sonraki günlerde de miktar bazlı repo ihalesi açmayabilir. Bu durum Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve Döviz sepetinin yükselmesi nedeniyle Merkez Bankası'nın yapmış olduğu bir uygulama olarak görülmelidir. Merkez Bankası iki duruma müdahale etmiştir; birincisi fiyat istikrarını korumak ve enflasyon endişesini gidermek, ikincisi ise kur sepetindeki volatiliteyi engellemek.''

Merkez Bankası, bugün miktar bazlı repo ihalesi açmadığını duyurmuştu.