Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisinin henüz çok sağlam olmayan ve değişken seyrinden ötürü, Fed'de parasal genişlemeye ilişkin görüş ayrılıkları dinmiyor. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, büyümenin hızlandırılması için para politikasının daha da esnetilmesi gerektiğini söylerken, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, "daha fazla parasal morfine ihtiyaç olmadığı" ifadeleriyle öne çıktı.

Evans, yüzde 8.3'de seyreden işsizlik oranının, doğal seviyenin ciddi miktarda üzerinde olduğunu belirterek, "Daha fazla teşviğin gerektiği çok açık" dedi.

ABD ekonomisinin çok daha iyi dyurumda olduğunu ve  merkez bankasını daha fazla desteğine ihtiyacının bulunmadığını savunan Fisher, "Büyüme istediğimizden daha yavaş olsa da, hızlanıyor" dedi.

Fisher, bu şartlar altında daha fazla parasal genişlemeyi savunmayacaklarını, çünkü açıkta birçok para olduğunu, bu morfine ihtiyaç duyulmadığını vurguladı.

Ekonomideki asıl sorunun istihdam yaratımı ve bolluk olduğunun altını çizen Fisher, Fed'in başlağını tamamlamak için daha iyi bir maliye politikası gerektiğini belirtti.