Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır fiatlarının dün iki ayın en düşük seviyesine inmesinin 'aşırı' olduğu spekülasyonu ve küresel stokların üç yılın en düşük seviyesine inmesiyle metal fiyatları yükseldi. Bakır böylece haftalık kaybının bir kısmını telafi etti.

3 ay vadeli bakır Londra Metal Borsası'nda yüzde 1.1 kadar yükseldi ve 8,383.75 dolardan işlem gördü. Avrupa ve Çin'de kötü gelen imalat sanayi verileriyle bu hafta metal yüzde 1.5 değer kaybetti ve dün 8,262.50 dolar olarak 7 Mart'tan beri en düşük seviyeye indi.

Sydney'deki Mine Life adlı şirketin kurucusu ve analisti olan Gavin Wendt, "Çin'den gelen ekonomik haberlere piyasalar bu hafta aşırı tepki verdiği için bakıra olan talep şu an zayıf" dedi.

Londra Metal Borsası'ndaki bakır stokları yüzde 1.1 azalarak 255,540 tonla Kasım 2008'den beri en düşük seviyeye indi. Bu yıl Londra'da metral yüzde 10 değer kazandı.

Bu arada ABD'de işsizlik başvurularının azalması istihdam piyasasının düzeldiğini işaret ederken ülke ekonomisinin düzeldiğini söyleyen Amerikalıların sayısı da Mart ayında arttı. Bloomverg'in aylık tüketici beklentileri anketine katılanların yüzde 34'ü ekonominin iyileştiğini belirtti.

ABD'de dün açıklanan verilere göre işsizlik maaşı başvuruları, geçen hafta 348 binle son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.