KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi  maliye bakanları, bölgenin kurtarma fonunun genişletilmesini görüşmek üzere toplanmaya hazırlanırken, Euro Bölgesi'ndeki teknokrat hükümete sahibp ülkelerden İtalya'nın başbakanı Mario Monti, İspanya'nın borç krizini derinleştirebileceğini söyledi.

Avrupalı liderlerin 30 Mart'ta Kopenhang'daki yapacağı ve 500 milyar euroluk  kurtarma paketinin genişletilmesini görüşeceği toplantının öncesinde konuşan Monti, İspanya'nın borçlarını ve mali durumunu kontrol etme konusundaki sıkıntılarına dikkat çekti.

Krizin bulaşmasının hiç de imkansız olmadığını belirten Monti, İspanya'nın kamu borçlarına gereken dikkati göstermediğini savundu.

Monti'nin hükümeti geçtiğimiz günlerde istihdam reformunda onay almış ve Monti de İspanya'nın bütçe açığını azaltmaya odaklanırken, istihdam kurallarının gevşetilmesine yönelik çabalaırnı övmüştü.

Avrupa'daki borç krizi, Avrupa Merkez Bankası'nın bölgedeki bankalara 3 yıllık sınırsız kredi dağıtması ve AB liderlerinin bu ay Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketini onaylamasının ardından bir miktar gevşedi. Yine de ekonomik resesyon belirtileri ve kemer sıkma hedefleri konusundaki sıkıntılar, liderleri tetikte beklemeye itiyor.

Citigroup Inc.'in başekonomisti Willem Buiter'in geçtiğimiz hafta İspanya'nın borç yapılandırması riskinin arttığını söylemesinin ardından 10 yıllık İspanyol tahvillerinin getirisi 3. haftasını da yükselişle tamamlamıştı.

Advertisement