Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo Borsası, Bank of America Merrill Lynch'in Japon hisselerindeki kazançların yaza kadar devam edeceğini söylemesinin ardından yükseldi; Nikkei 225 Endeksi son 2 ayın en sert düşüşünden geri sıçradı.

Nisshinbo Holdings Inc., kazançlarının yükseleceğine ilişkin haberin ardıdan yüzde 1.8 değer kazandı. Satışlarının yüzde 20'sini Avrupa'da kaydeden elektronik üreticisi Kyocera Corp., yenin euro karşısında gevşemesinin ardından yüzde 1.5 yükseldi. Mitsubishi Corp. da yüksek emtia fiyatlarının etkisiyle yüzde 1 primlendi.

Ne olumlu ne de olumsuz çok fazla haberin olmadığını, bunun da yatırımcılara pozisyon belirlemede sıkıntı yarattığını belirten Tokyo'daki Toyo Securities Co.'nun stratejistlerinden Ryuta Otsuka, "yarın içinde olduğumuz mali yılda hisse ve temettü ödemesi almak için son gün; bu yüzden alımlar düşük" dedi.

23 Mart'ta yüzde 1.1 düşüş kaydeden Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 10,028.50 puana yükseldi. Endeksteki işlem hacmi bugün 30 günlük ortalamanın yüzde 20 altında kaldı. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.1 artışla 853.31 puana çıktı. Endekste yer alan 1,668 şirketin yüzde 80'i 28 Mart'ta mali yılı temettüsüz tamamlayacak.