Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin tüketici harcamalarını teşvik edici önlemler alacağı spekülasyonunun, kazanç büyümesindeki yavaşlamanın önüne geçmesi üzerine Çin'deki hisselerin çoğu değerlendi.

Çin'in en büyük baijiu likörü üreticisi Kweichow Moutai Co., Citic Securities Co.'nun kazanç tahminini yükseltmesinin ardından üçüncü gününde de primlendi ve tüketici hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Jiangxi Copper Co., yüksek metal fiyatlarının etkisiyle yüzde 1.5 değer kazandı. İmar şirketi China Vanke Co., Beijing News'in İskan Bakanlığı yetkilisinin, emlak fiyatlarının bu yıl sıçramayacağına ilişkin sözlerini yazmasının ardından 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bir kısmı Warren Buffet'in Berkshire Hathaway Inc.'ine ait olan otomobil üreticisi BYD Co., kârlarının düşeceğini öngörmesinin ardından yüzde 0.7 geriledi.

İlk çeyrekteki ekonomik büyüme ve kazançların zayıf olacağını, piyasanın da hayal kırıklığına uğrayacağını söyleyen Şanghay'daki Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden Li Jun, diğer yandan büyümeyi destekleyici politikaların görüleceğini, bunun da piyasadaki bazı aşağı yönlü riskleri dengeleyebileceğini belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,351.87 puana çıktı. Endekste neredeyse eşit sayıda hisse değer kazandı ve kaybetti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 artışla 2,557.34 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çin hisselerinin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi 23 Mart'ta yüzde 0.7 artış kaydetmişti.

Şanghay Bileşik Endeksi'nin 30 günlük işlem hacmi bugün 15.28 puan ile 5 günün zirvesine işaret etti. 23 Mart'ta endeksteki 7.7 milyar hisse el değiştirdi.