Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da iş dünyası güveninin Mart ayında beklenmedik bir şekilde yükselmesi, bölge hisselerini destekledi. ABD Endeks Vadelileri ufak bir değişiklik kaydederken, Asya Borsaları da düştü.

Easy Jet Plc, kazanç görünümünü revize etmesinin ardından yüzde 7.3 değerlendi. Lundin Petroleum AB yüzde 4 oranında ralli yaptı. İspanyol ve İtalyan bankaları, hisselerdeki düşüşe öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi önceki kazançlarını azaltarak yüzde 0.1'e çekti ve 265.78 puan oldu. Endeks bu yıl yüzde 8.7 yukarıda seyrediyor. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 artış kaydederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi de günü yüzde 0.6 aşağıda tamamladı.

Almanya'daki IFO Enstitüsü bugün şirket güven endeksinin 109.7'den 109.8'e yükseldiğini açıkladı. Ekonomistler, rakamda bir değişiklik olmayacağını düşünüyordu. ABD'de Şubat ayına ait tamamlanmamış konut satışlarının da artışa işaret etmesi bekleniyor.

ABD'de bu hafta açıklanacak olan dayanıklı mal siparişlerinin de Şubat ayında arttığı düşünülüyor.

Avrupa Borsaları geçtiğimiz hafta Çin'den ABD ve Avrupa'ya kadar birçok ülkeden gelen verilerin etkisiyle küresel ekonomik toparlanmanın gücüne ilişkin endişelerin artması sonucunda yüzde 2.5 gerileyerek bu yılın en sert düşüşüne işaret etti.