Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Sıra yeni Yüksek Öğretim Yasasına geldi. Bununla ilgili de YÖK'ün şimdiden kendini hazırlaması lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK üyeleri ve üniversitelerin rektörleri ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde biraraya geldi.

Gül, yemekte yaptığı konuşmada, üniversitelerle ilgili yeni yapılmasının gerekliliğine işaret ederek, ''Sıra Yeni Yüksek Öğretim yasasına geldi. Bununla ilgili de YÖK'ün şimdiden kendini hazırlaması lazım. Bu sizin işiniz açıkçası. Dolayısıyla hazırlık yapmanız lazım'' diye konuştu.

Gül, Türk Yüksek Öğretim Strateji belgesinin en son 2007 yılında yayınlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

''O günden bu güne epey bir vakit geçti. Şimdi bütün tecrübeler ve yeni üniversiteler, vakıf üniversitelerindeki çoğalma, Türkiye'deki bu değişim, bütün bunları dikkate alarak şimdi yeni bir strateji belgesine çalışmanız gerektiğine inanırım. Zaten Mayıs ayında yaptığınız kongrede büyük birikim söz konusu olmuştur. Bunun ışığında siz Türkiye'de artık üniversiteler nasıl olmalı, üniversiteleri yöneten YÖK nasıl bir vasıfta olmalı, nasıl bir yeni yapıya kavuşmalı? Bunların hazırlıklarını şimdiden iyi bir şekilde yaparsanız... Bunun düşünce planı çok önemlidir. Yeteri kadar fikir, yeteri kadar çalışma, yeteri kadar bunun düşünce, felsefi temellerini hazırlayıp da ortaya çıkartırsanız, ondan sonra muhakkak kanun yapıcılar, hükümet buna çok değer verecektir. Ve onun üzerinde daha kolay bir şekilde Türkiye yeni bir döneme geçecektir.''